Slim & Fit Afslankcenter - Beauvoorde

Voedingsbegeleiding


 

Gezonde voeding

Diëten is verleden tijd, gezellig en gezond eten is de toekomst!

Een gezonde levensstijl is essentieel om je lichaam gezond en fit te houden. Veel populaire diëten zijn eentonig, streng of hebben zelfs een negatief effect op de gezondheid (jojo-effect, spierafbraak,…) . Daarom is het aan te raden om voor een gezonde voeding met aandacht voor variatie, matigheid en evenwicht te kiezen.

Als diëtiste ben ik je voedingscoach bij

  • Gezonde voeding: mensen met een gezond gewicht die moeilijk een evenwicht vinden in de voeding. Kinderen die een ongezond voedingspatroon hebben.
  • Gewichtsproblemen: zowel overgewicht/obesitas als ondergewicht.
  • Het volgen van een proteïnedieet
  • Diabetesvoeding, bij een gestoorde glycemie of mensen met diabetes type 2. Hierbij kan ik zowel voedingsadvies geven ikv het diabetespas (gedeeltelijke terugbetaling) als diabeteseducatie (volledige terugbetaling). Patiënten met orale antidiabetica in het zorgtraject kunnen door mij als diëtiste goed begeleid worden. Indien er insuline-opstart gewenst is kan de educatie opgesplitst worden met een verpleegkundige.
  • Emo-eten.
  • Voedingsadvies bij chronische nierinsufficiëntie ikv zorgtraject (gedeeltelijke terugbetaling).
  • Maag- en darmproblemen, het laag FODMAP-dieet kan gunstige resultaat geven bij het spastisch colon.
  • Recreatieve sporters.
  • Voeding (gewichtscontrole) voor en na de zwangerschap.

Proteïnedieet

Voor ons komt je gezondheid op de eerste plaats!

Het is belangrijk dat je enkel overtollige vetmassa gaat verliezen terwijl de spiermassa beschermt en gevrijwaard wordt. Een gezonde spiermassa zorgt namelijk voor een goede stofwisseling. En dat is waar het om draait!

Wat is dan het effect van de eiwitten? Ze geven je een vol gevoel (verzadigingseffect) en helpen om de spieren in stand te houden. Een valkuil van vermageren is immers dat je kilo’s verliest doordat je spiermassa afneemt (in plaats van vet te verliezen). Dit dieet wil dat tegengaan, wat natuurlijk nog beter werkt als je het proteïnedieet combineert met sporten. Er zijn twee redenen dat het eiwitrijk dieet goede resultaten kan voorleggen: de nadruk op eiwitten en de afwezigheid van koolhydraten. Door minder koolhydraten te eten, heeft het lichaam tekort aan energie, wat ze uit de vetreserves zal halen. Dit zwengelt de vetverbranding aan: exact wat je wil als je wil afvallen!

Producten

U kan bij ons uiteraard ook alle nodige producten verkrijgen!

meer informatie

Back to top